Co o vás řekne barva očí ?

Víte, co všechno o vás prozradí vaše oči? Docela hodně. Vypovídají totiž i o charakteru daného člověka. Ne nadarmo se říká, že oči jsou oknem do vaší duše. Většina populace má hnědé oči různých odstínů, nejvzácnější je ale barva modrá a žlutá.

Modré oči

Modroocí lidé disponují velkou vnitřní i fyzickou silou, což nemusí být na první pohled znát. Většinou jsou to lidé nezávislí, atraktivní a upřímní, kteří nemají rádi rutinu a nudu. Své pocity dávají ostatní najevo. Tak snadno zjistíte, kdy jsou rozmrzelí, náladoví a ke všemu negativní nebo jsou přátelští, s chutí pomáhat druhým. V mládí bývají plaší a později se projevují spíše jako extroverti. Lépe snášejí stres. Občas se však chovají sobecky. Navzdory tomu jsou modré oči velmi zajímavé a smyslné.

Hnědé oči

Lidé s hnědýma očima působí porovnání s osobami s modrýma očima, velmi důvěryhodně. Hnědookých lidí je na světě naprostá většina a proto je hnědá barva očí geneticky dominantní.
Hnědoocí lidé jsou optimističtí, nezávislí a spolehliví. Bývají praktičtí a o své blízké pečují. Pozdě chodí spát a proto se jim ráno hůře vstává. Obecně spí méně než modroocí a taky se ráno dříve probouzejí.

Zelené oči

Lidé se zelenýma očima jsou originální, příjemní, dominantní, ale také opatrní a někdy nevypočítatelní. Jsou schopní pracovat pod velkým tlakem. Když má někdo zelené oči, jsou jimi druzí doslova fascinovaní. Považují jej za svůdného a trochu tajemného. Takových lidí je totiž velmi málo, sotva 2% populace. Pro ostatní bývají často nepředvídatelní. Své známosti hledají na celý život. Někdy však bývají žárliví. Zelenoocí lidé jsou většinou veselí a šťastní a působí kreativně a inteligentně.

Šedé oči

Lidé se šedýma očima patří mezi extrémisty doslova ve všem. Buď jsou extrémně klidní nebo extrémně nevyrovnaní. Tito lidé odhalí jakékoliv předstírání. Slabou stránkou je jejich vypočítavost a tvrdohlavost. Jinak jsou to vzácní a trošku zvláštní lidé. Jsou romantičtí a vášniví. Lásku proto berou velmi vážně.

Žluté oči

Lidé se žlutýma očima se ničeho a nikoho nebojí. Jsou připraveni ochránit všechny, které považují za své, do posledního dechu. Někdy se jim říká, že to jsou hadi nebo tygři. Jsou to lidé velmi citliví a vnímaví. Obvykle mívají umělecké sklony. Lidé s takovýma očima jsou okouzlující, velkorysí, často velmi vynalézaví a hbití. Nesnáší, když je někdo podvádí.

Šedo-hnědo-zelené oči

Lidé s kombinací těchto barev jsou obvykle nerozhodní a často si nevěří. Rádi se proto spojují se sebevědomými lidmi. Díky škále barev se dokážou skvěle přizpůsobit téměř čemukoliv. Mají však problém s rozhodováním ve složitých situacích. Jsou spolehliví, ale někdy jim chybí dostatek energie.